СНПЧ А7 Уфа, обзоры принтеров и МФУ

Kako smršati

Postoje mnogi nutricionisti koji tvrde da je jedini način da izgubite na težini računanje kalorija i stvaranje kalorijskog deficita ( manje kalorija se unese nego što se sagori). Drugim rečima, oni kažu da nije važno šta jedete, već koliko.

Dakle, u osnovi šta to znači...da možete sebi priuštiti večeru iz Mekdonaldsa? ... masnu prženu hranu svaki dan..sokove, kolače? Sve dok ne prelazite ograničen dnevni kalorijski unos?

Ali dok u teoriji te tvrdnje mogu da stoje, u stvarnosti one ne funkcioniše..isuviše su daleko od zdravog načina života, i iz toga izlazite bolesniji i deblji nego ranije.
Problem sa ovim teorijama je što ljudi zamišlaju telo kao peć koja sagoreva drvo –hrana - za proizvodnju energije. I pitanje je koliko drva je potrebno na dnevnom nivou uneti što se čini kao ispravnim na prvi pogled... kada počnemo malo dublje istraživati procese koji regulišu naš organizam stvari postaju mnogo složenije.

kako-smrsati1

ZAŠTO NAM JE POTREBNA KVALITETNA HRANA?

Imamo različite međusobno povezane biološke sisteme koji održavaju naše telo živim i digestivni sistem je samo jedan od njih. Ostali su cirkulatorni, endokrini, imuni, limfni, mišićni, nervni, reproduktivni, respiratorni, skeletni, i urinarni. Da bi oni mogli da rade sinhronizovano sa drugima i očuvaju nas zdravim potrebno je da stalno dobijaju vitalne hranljive materije iz hrane.
Telu (i umu) treba čitav niz različitih vitamina, minerala i enzima da budu u ravnoteži. Ako ih lišimo ili stvorimo nedostatak čak i jednog vitamina, sve će ispada iz ravnoteže poput kule od karata.... I spolja ćemo se osećati bolesno, umorno i beživotno.

Zato je potrebno da unesemo različitu hranu kako bi osigurali da naše telo funkcioniše ispravno, pogotovo kada pokušavamo da izgubimo višak masnih naslaga. Šanse su da je glavni razlog zašto smo dobili na težini na prvom mestu neka unutrašnja neravnoteža u jednom od naših bioloških sistema. Da biste rešili svoj problem možete da odete kod lekara i trošite novac na testove i lekove ili možete da pokušate sve to da izbegnete tako što ćete se hranoti zdravo zdravo i vežbati često.

Dakle, sledeći put kad vam kažu da nije bitno šta jedete dok god su vaše kalorije pod kontrolom, ne slušajte ih, jer sada znate da je kvalitet hrane ono što utiče na to da profitirate u smislu zdravlje i izgubite težinu prirodno.

HRANA KOJA SAGOREVA MASNOĆE – KAKO FUNKCIONIŠE?

Neke namirnice imaju tendenciju da utiču na naš metabolizam ili brže sagorevanje masti bolje od ostalih. To se dešava zato što, opet, oni sadrže jedinstvene materije za sagorevanje masti i kada jedemo one ulaze u krvotok što čini da gubimo težinu mnogo brže i lakše.
Pored toga, ove namirnice su neobrađene, imaju nizak nivo trans masti, nizak nivo ugljenih hidrata, sveže su i ukusne. Kreirane su od strane prirode da budu savršena hrana za vaše telo. Prirodne hranljive materije koje se nalaze u njima apsorbuju se mnogo brže i bolje od onih iz sintetičkih izvora. One šalju signale do mozga da vaše telo dobija hranljive materije i mozak se oslobađa osećaja gladi za duži vremenski period. One donose sve vaše biološke sisteme u ravnotežu i vi lako prestajete da žudite za šećerom ili brzom hranom prirodno.

kako-smrsati2

SAGOREVANJE MASTI - LISTA HRANE

GREJPFRUT

Naučnici su otkrili da grejpfrut smanjuje nivo insulina (hormon odgovoran za skladištenje masnih naslaga) i da su enzimi koji se nalaze u ovom ukusnom voću ubrzavaju metabolizam I sagorevaju više mastnoća. Grejpfruti imaju malo masti, niskokalorični su i hranljivi. Samo polovina grejpfruta dnevno učiniće da izgubite do 10 kilograma tokom 12 nedelja.

КAFA

Kafa je još jedan sagorevač masti hranu u kojoj mnogi od nas uživaju. Samo dve šolje kafe dnevno će izuzetno ubrzati vaš metabolizam i poboljšati varenje. Kafa je takođe puna antioksidanata koji usporavaju proces starenja. Ne savetuje se da se pije više od jedne ili dve šolje kafe dnevno da bi vaše nadbubrežne žlezde bile u ravnoteži, jer kafa je veoma jak stimulans. Ako se koristi u umerenim količinama, biće odličan dodatak ishrani za mršavljenje.

SUPE

Posebno supa od povrća izuzetno je korisno kada pokušavate da smršate. Ona ima takođe nizak sadržaj masti, veoma site i obezbeđuju mnoge vitamine i minerale iz povrća. Ako želite da izgubite težinu i ne budete nikada gladni, pokušajte jesti supu kao užinu.

JABUKE

Jabuka je dostupno, ukusno i veoma hranljivo voće. Imaju na tona pektina, vlakana sagorevača masti koja poboljšavaju varenje i pomoć su da izgubite težinu brže.

SPANAĆ

Spanać se smatra jednim od najbolje Superhrane koja je prepuna zdravog vegan proteina i gvožđa. To je veoma ukusna, hranljiva i laka za pripremu hranu. Dodajte ga u svoje salate, supe i testenine, kao i sokove i frapee. Snižava holesterol i stimuliše metabolizam, pomaže da ostanete zdravi i mladi.

enf Ova neobična sagorevanje masti hranu je veoma efikasan kad su ugrađeni uzdravoj ishrani gubitak težine . Naučnici su otkrili da će samo jedna kašičica senfa ubrzati vaš metabolizam od 25-30 odsto. Zvuči prilično impresivno za mene!

КOKOSOVO ULJE

Zdrav izvor masti veoma prijatnog ukusa. Ima nizak nivo ugljenih hidrata, što znači da ne uznemirava pankreas i čuva nivo šećera u ravnoteži. To poboljšava varenje, stimuliše metabolizam i pomaže vam da sagorite masti brže. Ako tražite zdravu izvor masti za ishranu, kokosovo ulje je vaš najbolji izbor.

Naravno lista sagorevača masti hrane može da ide u nedogled, postoje više popularnih namirnica koje nisu uključene u ovu listu, ali ako uključite ovih 7 namirnica u svoj dnevni meni budite sigurni da ćete mnogo brže dobiti neverovatan rezultat gubitka masnoća nego što mislite.

Uživajte u hrani i budite zdravi!